Vanzari, montaj si service aparate de aer conditionat in Targoviste si Dambovita. Comandati acum la: 0732.952.040 sau 0786.346.010
 
Ce marca de aparat ati dori sa achizitionati?
 
Home Informatii utile Elementele componente ale ciclului frigorific
Elementele componente ale ciclului frigorific PDF Imprimare Email

Din cele de mai înainte rezultă existenţa a trei circuite distincte, dintre care primele doua se pot simţi, direct, de către oricare dintre noi, şi anume:

  • circulaţia aerului interior, răcit, în încăperea climatizată;
  • circulaţia aerului exterior, care serveşte la răcirea condensatorului;
  • circulaţia freonului în circuitul frigorific al echipamentului „split”.

În esenţă orice circuit frigorific de compune din următoarele patru părţi esenţiale:

  • compresorul;
  • condensatorul sau bateria de condensare cu ventilatorul ei;
  • valva termostatică de expansiune;
  • evaporatorul sau bateria de evaporare cu ventilatorul ei.

Cele patru componente menţionate sunt „legate” între ele prin ţevi (conducte) de cupru, protejate cu o izolaţie specializată (de tip armaflex), prin care circulă un freon.

Întrucât freonul R22 (cel mai utilizat în ultima parte a secolului trecut) a fost socotit un distrugător de ozon, în ultima vreme au intrat în uz aşa-numiţii freoni ecologici (ca de

ex. R-410-a denumit Puron, HFC-407c, R134a etc.).

Este bine să ştim că fiecare circuit frigorific are în interiorul sau cel puţin două trepte ale presiunii freonului:

  • partea de înaltă presiune, cuprinsă între compresor şi bateria de condensare (denumită hot line= partea fierbinte) „mergând” până la valva termostatică de expansiune;
  • parte de joasă presiune, cuprinsă între valva termostatică de expansiune, bateria de evaporare şi aspiraţia compresorului.

Din motive care ţin şi de evitarea producerii zgomotului în încăperea climatizată, primele trei părţi sunt montate, de regulă, în unitatea exterioară, iar ultima parte este montată în unitatea interioară.

Notă: în cazul echipamentelor frigorifice, de tipul „pompa termică” (heat pump), descrierea de mai înainte suferă anumite modificări şi completări, care vor fi analizate într-un viitor apropiat.

Firma noastra avand o experienta de peste 10 ani in domeniu se ocupa de vanzarea,montajul,garantia,service-ul si incarcarea cu freon a aparatelor de aer conditionat de orice tip s-au putere.Inafara de Targoviste dispunem de echipe si in Ploiesti.